BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
 
   
poslovanje
tema broja
arhitektura
fokus
pogled
mehanizacija
urbanizam
instalacije
materijali
tehnologija
BUILD promo
energetska efikasnost
software
predstavljamo
sajmovi
intervju
enterijer
transmaterijali
zanimljivosti
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD br.35
BUILD br.34
BUILD br.33
BUILD br.31
BUILD br.30
BUILD br.29
BUILD br.28
BUILD br.27
BUILD br.26
BUILD br.25
BUILD br.24
BUILD br.23
BUILD br.22
BUILD br.21
BUILD br.20
BUILD br.19
BUILD br.18
BUILD br.17
BUILD br.16
BUILD br.15
BUILD br.14
BUILD br.13
BUILD br.12
BUILD br.11
BUILD br.10
BUILD br.9
BUILD br.8
BUILD br.7
BUILD br.6
BUILD br.5
BUILD br.4
BUILD br.3
BUILD br.2
BUILD br.1
 

Build br. 4, decembar 2007.

[profil firme]
Untitled Document

Trimo u Srbiji kao primer uspešnog poslovanja – Otvaranje fabrike u Šimanovcima (TRIMO INŽENJERING)

Trimo je jedno od vodećih evropskih preduzeća u oblasti vatrootpornih panela za krovove i fasade. Kao proizvođač čeličnih montažnih zgrada zauzima važno mesto na evropskom tržištu. Trimo je danas savremeno organizovano i visoko tehnološki osposobljeno preduzeće sa dugogodišnjom tradicijom, koje uspešno posluje i svojim kupcima obezbeđuje funkcionalne i estetski dovršene proizvode

Kompletna rešenja

Trimo kompanija ima sopstevne sektore za razvoj, projektovanje, proizvodnju, montažu i servis, čime svakom kupcu, u svakom trenutku, obezbeđuje detaljnu i kompletnu ponudu za čelične montažne zgrade od osnovne ideje do završenog objekta.

Ispunjavanje različitih zahteva savremene građevinske industrije je samo po sebi izazov i jedino kompanije koje su inovativne i brzo se razvijaju – opstaju. Tokom godina, portfolio Trimo proizvoda je rastao i razvijao se u skladu sa potrebama tržišta kako bi predstavio najmodernije i najkvalitetnije proizvode u svetskom građevinarstvu.

NOVA FABRIKA U ŠIMANOVCIMA

(iz saopštenja za medije – Šimanovci, 8. novembar 2007. godine)

Trimo je investirao 12 miliona evra u novu fabriku u Srbiji. Na visoko automatizovanoj liniji, kapaciteta 800.000m² godišnje, proizvodiće se Trimoterm vatrootporni paneli za oblaganje krovova i fasada. Investicija će omogućiti i 100 radnih mesta.

Otvaranju su prisustvovali generalni direktor Trimo d.d. Tatjana Fink, ambasodor Slovenije Miroslav Luci, predsednik IV AP Vojvodine Bojan Pajtić, kao i brojni prijatelji i saradnici Trimo Inženjeringa. Direktor Stanislav Bajc, uručio je donaciju od 5.000 evra predsedniku SO Pećinci, Živku Markoviću, za uređenje vrtića u Šimanovcima.

Trimo Inženjering osnovan je 2002, od kad je u Srbiji izgrađeno više od 70 objekata u koje je ugrađeno preko 500.000m² panela. Investicija u Šimanovcima obezbediće domaćim kupcima visoki kvalitet proizvoda, kraće vreme isporuke i povoljnije cene, ali i direktnu kupovinu Trimo panela iz novog pogona. Od danas, Trimo proizvodi će sa ove proizvodne linije u svet ići sa oznakom MADE IN SERBIA.

BUILD na otvaranju...

Otvaranje Trimo fabrike organizovano je uz pravi spektakl. Nevreme koje je pogodilo Srem tog novembarskog dana nije uticalo da provod bude dobar jer je velika bina postavljena pod krovom nove hale u okviru fabrike. Na bini su se pojavili Sanja Ilić i prateći bend Balkanika koji su svojom muzikom animirali goste. Nakon mini koncerta domaćini su nas poveli u obilazak proizvodnog pogona gde smo na licu mesta mogli videti kako nastaju čuveni Trimo paneli.

Po povratku u halu gde je održan prijem gostiju, postavljena je bogata trpeza, a Trimo je još jednom pokazao svoju gostoljubivost i ljubaznost, kako prema poslovnim partnerima, tako i prema medijima.

Trimo u svetu

Trimo uspešno posluje na preko 50 tržišta širom sveta. Proizvodnja se obavlja u pogonima u Sloveniji, Rusiji, UA Emiratima, a od 8. novembra i u Srbiji. Kompanija Trimo sa sedištem u Trebnju (Slovenija) je sa 14 preduzeća, 7 predstavništava i 8 zastupništva prisutna u 27 država i svim državama Jugoistočne Evrope. Region Jugoistočne Evrope je jedan od najznačajnijih izvoznih regiona Kompanije.

Trimo odgovornost

Temelj razvoja Trimo kompanije predstaljaju njeni zaposleni, koji imaju mogućnost neprestanog usavršavanja, razvoja inovativnosti, učestvovanja na međunarodnim sajmovima, konferencijama, seminarima...
Na ovu temu se osvrnula i Tatjana Fink, generalni direktor Kompanije, povodom održavanja trećeg Međunarodnog takmičenja Trimo nagrada iz oblasti arhitekture i rekla: Inovativnost, kao spoj razvoja kompanije Trimo i inovativnog razmišljanja, na različite načine podstiče naše zaposlene, naše partnere sa kojima sarađujemo, ali i buduće arhitekte...

Trimo je društveno odgovorna kompanija posvećena negovanju dobrih odnosa sa javnošću i okruženjem u celini. Koncept korporativne društvene odgovornosti je sastavni deo korporativne strategije Trimo kompanije. Trimo veruje da društveno odgovorni pristup treba da se odražava u etičkom poslovanju i zbog toga razvija partnerske odnose koji se baziraju na principima poverenja, integriteta, iskrenoj komunikaciji kao i obostranom uvažavanju i razumevanju okruženja i društvenih uticaja na poslovanje.

Trimo Inženjering d.o.o.

Trimo d.d. je još 2002. godine u Srbiji osnovao kćerku firmu (koja je zapošljavala svega pet radnika), i od tada Trimo Inženjering d.o.o. Beograd posluje kao domaće preduzeće. Ono danas poseduje sve potrebne ateste za primenu Trimo proizvodnog programa na teritoriji Srbije, kao i licence za izvođenje građevinskih radova i izradu projektne dokumentacije.

Osim što proizvodi krovne i fasadne panele, Trimo Inženjering kupcima nudi kompletna rešenja u segmentu montažnih građevina, projektovanja fasadnih i krovnih panela, projektovanja čeličnih konstrukcija, montaže panela, montaže čeličnih konstrukcija i tehničkog savetovanja.

TRIMO POSLOVANJE U 2007.

Za period od 1. januara do 30. septembra 2007. godine ukupni prihod Trimo d.d. iznosio je 122,5 miliona evra, a godišnji ukupan prihod Trimo grupe iznosi 159,5 miliona evra. Kompanija Trimo je zahvaljujući uspešnom poslovanju tokom 2007. godine premašila planirane rezultate.

TRIMO REFERENCE U SVETU I SRBIJI

Zahvaljujući profesionalnom odnosu prema svakom zadatku koji je postavljen pred Kompaniju, Trimo danas može da se pohvali svojim brojnim partnerima širom sveta među koje spadaju i najveće i najpoznatije svetske kompanije: Airbus, Mercedes, Peugeot, Ikea, Nestle, Billa, Bang&Olufsen...

Za samo nekoliko godina poslovanja u Srbiji, jednako snažne poslovne veze kompanija je ostvarila i sa firmama koje posluju na našem tržištu: Mercator, Delta, Rodić MB, Merkur, Ball Packaging Europe, JUB, Coca-Cola, Pink International, Polimark, Iveco, Interex, DIV Vranje, Apatinska Pivara, Grand Motors Ford, Belexpo, Milšped, Interjug AS, Idea Konzum, MPC i mnogi drugi.

LOGISTIČKI CENTAR MILŠPED

U radnoj zoni naselja Krnješevci, Stara Pazova izgrađen je objekat na parceli površine 60.400m² (slika desno). U pitanju je projekat distibutivnog centra sa komercijalnim i carinskim skladištem u ukupnoj kvadraturi 20.613m² (21 643m² BGP) od čega je poslovni prostor kompanije MILŠPED na 2.750 m². Prizemlje objekta zauzima 15.025m² u prostoru skladišta i 1.463 m² u poslovnom prostoru, tj. ukupno 17.204m². Na otvorenim površinama lokacije (44.000m²) organizovani su saobraćajni tokovi, parkinzi za kamione, dostavna i putnička vozila, otvoreno carinsko skladište i objekat tehničkog servisa i pranja vozila

TRIMO INŽENJERING DOO
Bulevar Arsenija Čarnojevića 99b
11070 Novi Beograd
tel: +381 (0) 11 21 29 724, 21 29 731
fax: +381 (0) 11 21 29 726
e-mail:
office@trimo.co.yu
www.trimo.co.yu

 

[vrh strane][profil firme]