BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
 
   
poslovanje
tema broja
arhitektura
fokus
pogled
mehanizacija
urbanizam
instalacije
materijali
tehnologija
BUILD promo
energetska efikasnost
software
predstavljamo
sajmovi
intervju
enterijer
transmaterijali
zanimljivosti
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD br.35
BUILD br.34
BUILD br.33
BUILD br.31
BUILD br.30
BUILD br.29
BUILD br.28
BUILD br.27
BUILD br.26
BUILD br.25
BUILD br.24
BUILD br.23
BUILD br.22
BUILD br.21
BUILD br.20
BUILD br.19
BUILD br.18
BUILD br.17
BUILD br.16
BUILD br.15
BUILD br.14
BUILD br.13
BUILD br.12
BUILD br.11
BUILD br.10
BUILD br.9
BUILD br.8
BUILD br.7
BUILD br.6
BUILD br.5
BUILD br.4
BUILD br.3
BUILD br.2
BUILD br.1
 

Build br. 6, jun 2008.

[profil firme]
Untitled Document

Staklene prizme (LUXFER)

Staklene prizme su dekorativan i funkcionalan građevinski element koji svakom enterijeru ili objektu može lako pružiti ličnu notu luksuza, stila i originalnosti. Njihova posebnost se ogleda u načinu propuštanja i prelamanja svetlosti, a njihovom primenom arhitekta ili enterijerista ima neograničene mogućnosti autorskog izraza. Arhitektura je prizme prepoznala i prihvatila još početkom XX veka, a danas su one dostupne u velikom spektru boja, nijansi, dimenzija i šara...

Kada razmišljamo o zidanju, uređenju i budućem izgledu stambenog ili poslovnog prostora svakako bismo morali računati na staklene prizme. One ambijentu mogu pružiti mnogo, bez obzira da li ćemo ih koristiti kao detalj ili zidno platno. Prizme se u zidanju mogu koristiti kao pregradni zidovi koji propuštaju svetlost u dubinu objekta, ili na fasadi kao svetlarnici stepeništa, podrumskih prostorija, foajea... tj. svuda gde želimo propustiti što više prirodnog svetla, a zadržati radoznale poglede.

Zidovi od staklenih prizmi

Zahvaljujući svojim osnovnim funkcionalnim karakteristikama prizme pružaju jednake mogućnosti kombinovanja i slobode prilikom zidanja kao i opekarski proizvodi. Takođe, prizme su kompatibilne sa svim sistemima gradnje ili materijalima koji se koriste u enterijeru ili prilikom obrade fasade. One se mogu ugrađivati na više načina ali se najčešće primenjuje klasična montaža sa cementnim malterom i armaturom. Na ovaj način se grade ravni ili lučni zidovi u enterijeru ili eksterijeru velikih površina uz poštovanje određenih pravila. Zidovi od staklenih prizmi imaju osobine svetlosne propustljivosti, toplotne i zvučne izolacije... Međutim, njihova osnovna komparativna prednost jeste spektar boja različitog inteziteta i nivoa prozirnosti, kao i dizajn i struktura samog stakla. Prizma se može postaviti i horizontalno kako bi propuštala svetlost kroz tavanicu. Na ovaj način možemo postići da npr. terasa koja je istovremeno nadstrešnica, trem ili krov garaže, preko dana propušta prirodnu svetlost, a u noćnim satima ima polja prijatnog svetla koje dolazi odozdo.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE STAKLENIH PRIZMI

  • zvučna izolacija 42db

  • toplotna izolacija k 2,97W/m2xK

  • vatrootpornost E 60

Staklene prizme u enterijeru

Pored uloge u zidnim platnima, prizme predstavljaju i veoma zahvalan element za direktno oblikovanje objekata u enterijeru. Šank ili tuš kabinu ne morate naručiti iz kataloga već ih možete oblikovati po sopstvenim željama, sa velikom slobodom u izboru oblika, boje ili pratećih materijala. Naravno, od prizmi možete formirati i žardinjere, fontane, stepenike, u svom domu, poslovnom prostoru, bašti, dvorištu...

Staklene prizme pružaju zaista nebrojene mogućnosti i samo je na vama kako ćete želeti da ih iskoristite. U ponudi Luxfera ćete pronaći veliki izbor bezbojnih i obojenih prizmi, različitih dimenzija i dezena, jednostrano ili obostrano matiranih, uz mogućnost isporuke i ugradnje.

LUXFER d.o.o.
maloprodaja:
Tošin bunar 48
11080 Zemun
+381 11 30 77 488
+381 63 367 779
veleprodaja:
Palih boraca 74
22441 Deč
+381 63 8275 303
ugradnja:
+381 63 89 58 889
zrprizma@verat.net
www.stakleneprizme.co.yu

[vrh strane][profil firme]