BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
 
   
poslovanje
tema broja
arhitektura
fokus
pogled
mehanizacija
urbanizam
instalacije
materijali
tehnologija
BUILD promo
energetska efikasnost
software
predstavljamo
sajmovi
intervju
enterijer
transmaterijali
zanimljivosti
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD br.35
BUILD br.34
BUILD br.33
BUILD br.31
BUILD br.30
BUILD br.29
BUILD br.28
BUILD br.27
BUILD br.26
BUILD br.25
BUILD br.24
BUILD br.23
BUILD br.22
BUILD br.21
BUILD br.20
BUILD br.19
BUILD br.18
BUILD br.17
BUILD br.16
BUILD br.15
BUILD br.14
BUILD br.13
BUILD br.12
BUILD br.11
BUILD br.10
BUILD br.9
BUILD br.8
BUILD br.7
BUILD br.6
BUILD br.5
BUILD br.4
BUILD br.3
BUILD br.2
BUILD br.1
 

Build br. 11, septembar 2009.

[profil firme]
Untitled Document

Tehnix rešenja za zaštitu životne sredine (TEHNIX BEO)

Postoje problemi na koje se nekada ne obraća dovoljno pažnje, a koji polako i sigurno menjaju svet, remete prirodnu ravnotežu i utiču na život na našoj planeti. Prostor u kome živimo nasledili smo od naših predaka, a ostavljamo ga našim naslednicima. Naš je zadatak da ga ostavimo što čistijim i bogatijim. Zaštita životne sredine je obaveza svih nas. Neki od najvažnijih oblika zaštite su upravljanje otpadom, tj. njegova reciklaža, prečišćavanje otpadnih voda, skladištenje i transport opasnih materija, skladištenje nafte i naftnih derivata.

Tehnix je osnovan 1991. godine i danas je vodeća kompanija u ovom delu Evrope za projektovanje, proizvodnju, servisiranje, uređaja i opreme koji su u funkciji zaštite životne sredine. Pored sedišta u Donjem Kraljevcu, tu su i ćerke firme Tehnix Beograd, Mađarska, Rumunija, Rusija, Grčka, Luksemburg, Bosna i Hercegovina. Kompanija ima preko 400 zaposlenih, 30 sopstvenih patenata i inovacija i preko 350 sopstvenih proizvoda, tri proizvodna pogona van Hrvatske: u Srbiji, Mađarskoj i Rumuniji. Primenjuje se poslovni sistem ISO 9001 i ISO 14001 koji garantuje kvalitet i trajnost proizvoda. Proizvodni program čine komunalna tehnologija, oprema za prečišćavanje otpadnih voda, oprema za upravljanje naftnim derivatima, kontejneri i oprema za smeštaj, kao i specijalni uređaji i proizvodi.

Tehnix tržištu nudi savremene komunalne uređaje za sakupljanje i sabijanje otpadnog papira, kartona, plastike i ostalih sekundarnih sirovina koji omogućavaju velike uštede u transportu i opterećenju deponija. Hidraulični i pužni preskontejneri različitih zapremina su rešenja koja omogućavaju znatne uštede i pružaju veliku mogućnost zbrinjavanja ambalažnog otpada i smanjivanja njegovog volumena, čemu doprinose i savremene balirke. Tehnix takođe projektuje i oprema reciklažna dvorišta i nudi opremu za reciklažu i hale za sortiranje sa kompletnom opremom. Poslovni partneri Tehnix-a su JKP, građevinska preduzeća i preduzeća koja se bave skladištenjem naftnih derivata, veliki tržni centri u Beogradu, kao što su Merkator, tržni centar Ušće, tržni centar Delta City Beograd, tržni centar Delta City Podgorica, Veropulos...

Biorotor tip Tehnix preskontejner tip PKH-20 Tehnix

Program uređaja za prečišćavanje otpadnih voda čine separatori-odvajači taloga ulja i masti, mastolovi namenjeni za kuhinje, hotele i restorane, specijalni separatori
namenjeni za vodo-zaštićena područja, biojame koje su najbolja rešenja za kuće ili apartmane te biorotori, savremeni, kompaktni i prenosivi uređaji za biološko-aerobno pročišćavanje otpadnih voda (Fruvita, Pepsi, Voda Voda, Mol, Metro, Porche, itd).

Mobilne naftne pumpe različitih kapaciteta primenjuju se u industriji za punjenje viljuškara i kamiona, u poljoprivredi za traktore i mašine, u javnim preduzećima, kod izgradnje autoputeva, na gradilištima... Posebnu primenu uvideli su veliki transportni sistemi kao što su Milšped ili EuroCargo koji koriste mobilne naftne pumpe velikih kapaciteta, za opsluživanje sopstvenog voznog parka gorivom.

Opremu za smeštaj čine eko kontejneri različitog kapaciteta i namene, ekološka spremišta za opasan otpad, eko tankvane, spremišta zapaljivih tečnosti... Preko dvadeset vrsta kontejnera različitih namena ispitani su i sertifikovani od strane TŰV-a. Pored standardnih, izrađuju se kancelarijski kontejneri vanstandardnih dimenzija, kontejnerska naselja, kontejneri za smeštaj telekomunikacione opreme. Poseban dragulj predstavlja mobilna ekološka kuća Tehnix, koja predstavlja pilot projekat kontejnera koji se u potpunosti opslužuje alternativnim izvorima energije, kao što su solarna energija, energija vetra...

Tehnix Beo postoji pet godina u Beogradu. Poslovni prostor se nalazi u Kumodraškoj ulici u Beogradu, prostire se na 9.200m2. Stalno zaposlenih ima dvadeset, na čelu sa direktorom Dušanom Grkinićem. Krajem 2008. godine, osnovana je proizvodnja u Beogradu gde se danas proizvodi više od 60% proizvodnog programa Tehnix-a, i ima oznaku domaći proizvod.

Poslovno-stambeni kontejneri tip Tehnix mobilna naftna pumpa

Uskoro će biti izgrađena nova proizvodna hala specijalizovana za proizvodnju kontejnera, površine 1.200m2, u kojoj će biti otvorena nova radna mesta. Potvrda kvaliteta proizvodnje u Beogradu stigla je već nakon pola godine kada je preduzeće Tehnix Srbija, na 34. sajmu građevine dobilo posebno priznanje za uređaj separator-odvajač taloga ulja i masti.

Kvalitet poslovanja na nivou Kompanije, prepoznat je i potvrđen brojnim nagradama, na području Hrvatske, ali i na svetskom nivou, kao što su Innovation awards Brussels, Zlatna nagrada na sajmu u Đenovi 2008, itd... Tehnix i u vreme velike ekonomske krize, nastavlja sa investicijama. U Hrvatskoj, u blizini poslovno-proizvodnog prostora otvoren je hotel Kralj i prva ekološka benzinska pumpa Kraljica koja po ekološko-tehničkim karakteristikama zauzima sam vrh među sličnim objektima.

U Kompaniji ističu da su joj najveća vrednost zaposleni, njihovo znanje i iskustvo. Obrazovana radna snaga koja može prihvatiti moderne tehnološke izazove stvara visokotehnološke proizvode, koji zbog stalne implementacije novih rešenja pomažu u sve naprednijoj i inovativnijoj zaštiti prirodnih resursa. Jedan od najvažnijih postulata na kojima se temelji Tehnix jeste da su svi zaposleni saradnici, nezavisno od hijerarhijske pozicije u preduzeću.

TEHNIX BEO
Kumodraška br.265
11000 Beograd
tel: +381 11 3978 775; 3978 776
3978 799; 3979 051
beograd@tehnix.com
www.tehnixbeo.rs
www.tehnix.com

 

[vrh strane][profil firme]